Itse tehdyt maapähkinävoihiput

[vegaaninen, viljaton, gluteeniton, sokeriton, ketogeeninen, soijaton, palmuöljytön]

Link to blog post in English

Nyt ollaan jännän äärellä! Tämä pikku resepti hipoo täydellisyyttä monella tapaa. Ensinnäkin täyteläiset maapähkinävoihiput ovat täydellisiä makunsa ja koostumuksensa puolesta. Toiseksi ne ovat vegaanisia, gluteenittomia ja sokerittomia – kaikkea hyvää ilman syyllisyyttä. Kolmanneksi näitä pieniä herkkukimpaleita ei ole kotimaan ruokakaupoista saatavilla. Mutta juuri siitä pinteestä sinut pelastavat itse tehdyt maapähkinävoihiput.

Maapähkinävoin maa

Vaihto-oppilasvuosi Yhdysvalloissa oli täynnä maapähkinävoin makuisia herkkuja: maapähkinävoilla siveltyjä paahtoleipiä, maapähkinällä täytettyjä suklaakuppeja ja maapähkinävoihipuilla koristeltuja leivonnaisia. Minun olisi pitänyt kulkea ympäriinsä pää pussissa, jotta olisin välttynyt törmäämästä maapähkinävoihin. Yhdysvallat on maapähkinävoin maa; sitä on kaikessa ja kaikkialla!

Maapähkinävoihippujen ainekset; Ingredients of Peanut Butter chips

Ja syystä niin, sillä maapähkinävoi on ihanaa! Lisäksi luonnollinen, lisäaineeton maapähkinävoi on varsin terveellistä. Tietenkään samaa ei voi välttämättä sanoa kaikista maapähkinällä maustetuista jälkiruoista, sillä ne sisältävät usein runsain määrin jalostettua sokeria.

Itse tehdyt maapähkinävoihiput korvaavat suklaan

Itse tehty maapähkinävoi on kohtuudella nautittuna vain hyvästä. Samaa pätee maapähkinävoihippuihin, kun ne valmistaa ilman lisättyä sokeria. Niistä saa maapähkinän terveyshyödyt ja ihanan suolaisen makean maun ilman mitään ylimääräistä.

Sivustoni resepteistä ei jää epäselväksi, että suklaahiput kuuluvat vakioaineksiini. Mitäpä suklaahippukeksitaikina tai suklaahippucookiet olisivat ilman suklaahippuja?

Mutta nyt suklaalle on löytynyt oivallinen vaihtoehto. Itse tehdyt maapähkinävoihiput ovat sekä herkullisia että terveellisiä! Useimmiten käyttämissäni tummasuklaahipuissa on runsaasti sokeria (43 g/100 g), kun taas 1 dl reseptin maapähkinävoihippuja sisältää vain 3 g sokeria. Lisättyä sokeria niissä ei ole lainkaan.

Itse tehdyt maapähkinävoihiput; Homemade Peanut Butter chips

Neljän aineksen itse tehdyt maapähkinävoihiput

Valmistamiseen tarvitsee todellakin vain neljää ainesta: maapähkinävoita, erytritolia, kaakaovoita ja vaniljauutetta. Valmistusvaiheen haastavin osa ei ole mistä ja miten vaan mihin itse tehdyt maapähkinävoihiput kannattaa tehdä. Hippujen ulkomuoto vaikuttaa nimittäin hyvin oleellisesti niiden käyttö- ja esteettisiin ominaisuuksiin.

Minulla on käytössä Amazonista tilaamani suklaahippumuotti. Se toimii erinomaisesti ja mahtuu juuri kätevästi pakastimen hyllylle. Se tekee erilaisten hippujen ja nappien teosta helppoa, säästää paljon aikaa ja saa lopputuloksen näyttämään ammattimaiselta. Vaihtoehtoisesti itse tehdyt maapähkinävoihiput voi valmistaa niin, että tasoittaa taikinan pienelle uunipellille ohueksi, tiiviiksi levyksi ja leikkaa siitä jäähdyttämisen jälkeen veitsellä pieniä paloja.

Itse tehdyt maapähkinävoihiput valmistuvat helposti muotilla; Candy Mold makes Peanut Butter chip-making easy

Ainekset saattavat vaikuttaa epätavallisilta, mutta ne ovat kuitenkin hyvin helppokäyttöisiä. Näistä neljästä raaka-aineesta itse tehdyt maapähkinävoihiput syntyvät:

 • Jauhettu erytritoli – Se on rypälesokerista luontaisesti käyttämällä valmistettua sokerialkoholia. Se on täysin kaloritonta ja hiilihydraatitonta, mutta sitä voi käyttää tavallisen sokerin tavoin. Erytritolin voi jauhaa tehosekoittimella itse tomusokerimaiseksi. Verkkokaupoista saa valmista jauhettua erytritolia (esimerkiksi Sukrin Melis).
Maapähkinävoihippujen raaka-aineet; Ingredients for homemade Peanut Butter chips
 • Kaakaovoi – Foodinin luomukaakaovoirakeet ovat maukkaita, laadukkaita ja helppokäyttöisiä. Tyttäreni mielestä ne ovat hauskannäköisiä ja muistuttavat kuulemma lähinnä juustoraastetta. Hintaa kaakaovoilla on, mutta sen maku on verraton. Jo pelkkä tuoksu vie mennessään. Kaakaovoin sulattamisen kanssa kannattaa kuitenkin olla todella tarkkana, jottei se muutu rakeiseksi tai paakkuiseksi. Suositeltavin menetelmä on höyrykattilan käyttö, jolloin sulatuslämpötila ei nouse liian korkeaksi. Kaakaovoin voi tässä reseptissä korvata kookosöljyllä. Siinä tapauksessa itse tehdyt maapähkinävoihiput pehmenevät huoneenlämmössä ja käsiteltäessä huomattavasti nopeammin.
 • Vaniljauute – Minulla on kotona pari pullollista iHerb-verkkokaupasta tilaamaani Simply Organic -merkin vaniljauutetta. Meikäläisistä ruokakaupoista saa alkoholiin uutettua vanilja-aromia.
Maapähkinävoitahna valmiiksi sekoitettuna; Peanut Butter paste after mixing

Kaakaovoi sulatetaan ja muut ainekset sekoitetaan siihen. Tuloksena on tahmea, paksu ja aromikas tahna, josta saa vastustamattoman hyviä maapähkinävoihippuja!


Itse tehdyt maapähkinävoihiput; Homemade Peanut Butter chips

Itse tehdyt maapähkinävoihiput

Makeat maapähkinävoihiput ovat täyteläinen täydennys mokkapaloihin, muffinsseihin, kekseihin ja puuroihin. Eikä mikään estä napostelemasta niitä sellaisenaan!
5 from 1 vote
Print Pin Rate
Course: Breakfast, Dessert
Cuisine: American, Keto, Vegan
Keyword: erytritoli, gluteeniton, helppo vegaaninen resepti, jauhettu erytritoli, kaakaovoi, laktoositon, leivontahiput, maapähkinä, maapähkinävoi, maidoton, palmuöljytön, soijaton, tomusokeri, vaniljauute, vegaani, vegaaninen, viljaton
Prep Time: 1 hour 15 minutes
Total Time: 1 hour 15 minutes
Servings: 4
Calories: 187kcal
Author: Susanna

Ingredients

 • 1 ⅕ dl maapähkinävoita
 • dl jauhettua erytritolia tai tomusokeria, jos et noudata ketoa
 • 1 rkl sulatettua kaakaovoita
 • 1 tl vaniljauutetta

Instructions

 • Sulata kaakaovoi haudekattilassa. Voit tehdä haudekattilan itse laittamalla tavalliseen kattilaan pari senttiä vettä ja asettamalla päälle lämmönkestävän astian, joka ei osu veteen. Ajatuksena on, että vesihöyry sulattaa kaakaovoin. Siirrä sulanut kaakaovoi sivuun liedeltä ja anna jäähtyä hieman.
 • Sekoita maapähkinävoi, jauhettu erytritoli ja vaniljauute kaakaovoihin ja sekoita tasaiseksi.
 • Lusikoi seos silikoniselle suklaahippumuotille ja levitä se koloihin tasaisesti. Vaihtoehtoisesti voit kumota seoksen leivinpaperilla päällystetylle uunipellille tai muulle tasaiselle astialle ja painella sen noin ½ cm paksuiseksi, suorakulmaiseksi levyksi. Laita muotti tai astia pakastimeen tunniksi.
 • Ota maapähkinävoihiput pakastimesta juuri ennen käyttöä. Painele ne muotista varovasti pieneen astiaan. Jos et käytä muottia, leikkaa maapähkinävoilevystä veitsellä pieniä, neliskanttisia palasia. Säilytä maapähkinävoihippuja pakastimessa.

Nutrition

Serving: 50g | Calories: 187kcal | Carbohydrates: 7g | Protein: 8g | Fat: 25g | Saturated Fat: 9g | Sodium: 5mg | Potassium: 195mg | Fiber: 2g | Sugar: 3g | Calcium: 13mg | Iron: 1mg
Did you make this?Mention @keksitaikinavegaani and tag #thecookiedoughvegan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Recipe Rating