Mainion makoisa mantelivoifudge

[vegaaninen, viljaton, gluteeniton, palmuöljytön, ei jalostettua sokeria]

Olen hurahtanut mantelivoihin. Viime kuukausien aikana, leivonnan lomassa, siitä on tullut varteenotettava kilpailija maapähkinävoille. Niinpä tuntui oikeutetulta luoda herkullinen vegaaninen fudgeresepti myös siitä. Sekä maapähkinävoifudge että tämä mainion makoisa mantelivoifudge ovat ihania joulun lahjaideoita – ja miksei muutenkin.

Helpoista helpoin mainion makoisa mantelivoifudge

Tämä mantelivoille rakentava vegaaninen fudgeresepti on mahdollisesti helpoin ikinä! Kaikki ainekset, lukuun ottamatta koristeeksi tulevia mantelilastuja, vain sekoitetaan pienessä kattilassa keskenään ja sitten sopivasti lämmennyt seos kaadetaan vuokaan ja laitetaan pakastimeen tekeytymään.

Vegaaninen fudgeresepti, mantelivoifudge menossa pakastimeen

Itse asiassa valmistuksen pisin vaihe on valmistumisen odottelu. Sitä ei kannata kiirehtiä, jotta fudge varmasti kiinteytyy riittävästi ennen sen leikkaamista paloiksi. Fudgen leikkaamisessa on muutenkin syytä olla skarppina, sillä mantelivoifudgesta voi tulla jonkin verran mureaa. Et varmastikaan halua, että kauniit fudgepalaset lohkeilevat reunoistaan.

Vegaaninen fudgeresepti toimii kaupan tai kotitekoisella mantelivoilla

Olen maininnut useammassa postauksessani (mm. suklaisia Marianne-keksitaikinapalloja ja mantelivoi-suklaahippublondieita käsittelevissä teksteissä), että valmistan mantelivoita itse. Kotitekoisessa mantelivoissa on se etu, että jos ja kun sitä tulee käytettyä runsain määrin, se tulee kaupallisiin valmisteisiin verrattuna huomattavasti edullisemmaksi. Lisäksi mantelivoin tai -tahnana saatavuus saattaa olla perusmarketeissa heikohkoa, mutta raakoja manteleita niistä yleensä saa.

Mainion makoisa mantelivoifudge

Kaupallisista mantelivoista voin suositella ainakin Urtekramin luomumantelivoita ja Rapunzelin luomumantelitahnaa. Ensimmäistä on ollut hyvin saatavilla Prismoista, ja jälkimmäistä myy ainakin Ruohonjuuri. Näissä kummassakin on hyvää paitsi luomutuotanto myös miellyttävän mieto maku ja tasaisen sileä koostumus. Kaupan mantelivoita valitessa kannattaa kiinnittää huomiota niissä käytetyn suolan määrään. Jos niihin on jo lisätty suolaa, mantelivoifudgesta voi jättää suolan pois.

Mainion makoisa mantelivoifudge

Valmistuupa mainion makoisa mantelivoifudge kotikeittiössäsi sitten omatekoisesta tai kaupallisesta mantelivoista, huomionarvoista on, että mantelivoi on todella toimiva ja suorastaan korvaamaton raaka-aine kaikessa vegaanisessa ruoanlaitossa. Leivonnassa se antaa täyteläisen maun ja tekstuurin, ja ruoanlaitossa se pehmentää esimerkiksi sosekeittojen, puurojen ja wokkien makuja ihanasti. Mantelivoihin voi dipata tuoreita kasviksia, kuivattuja hedelmiä, suolatikkuja ja sipsejä. Sitä voi sekoittaa kauragurttiin ja voidella leivälle.

Mainion makoisa mantelivoifudge muuntuu mausteilla

Arkisessa nautiskelussa mainion makoisa mantelivoifudge maistuu ilman ihmeempiä mausteistakin. Perusraaka-aineiden eli mantelivoin, kookosöljyn ja agavesiirapin lisäksi taikinaan voi silloin lisätä vain ripauksen suolaa ja vaniljaa.

Jos valmisteilla on jouluista tarjottavaa tai lahjaksi annettavaa, fudgen makuihin saa syvyyttä ja tummuutta, kun taikinaan lisää vielä karvasmanteliaromia ja kanelia. Myös muita piparkakkumausteita, kuten pomeranssinkuorta, inkivääriä tai kardemummaa, voi kokeilla.

Vegaaninen fudgeresepti, mantelivoifudgen palasia

Mausteiden myötä mainion makoisa mantelivoifudge tuoksuu juhlavan jouluiselta. Näitä minä aion kattaa jouluaaton iltakahvitarjoilulle – sikäli, kun en ole syönyt kaikkia kahvinpuruja keittimeen mittaillessani!

Mantelinmakuisia joulunpyhiä sinulle ja läheisillesi toivottaa Keksitaikinavegaani. <3


Mainion makoisa mantelivoifudge

Mantelivoifudge

Mantelivoifudge on mainion makoisa jälkiruoka, kahvin kanssa sopiva herkkupala ja lisää virtaa antava välipala. Säilyy kylmässä pitkään ja soveltuu myös lahjarasiassa annettavaksi!
No ratings yet
Print Pin Rate
Course: Dessert, Sn
Cuisine: Vegan
Keyword: agavesiirappi, gluteeniton, helppo, herkku, jälkiruoka, jouluherkku, kookosöljy, lahjaidea, laktoositon, maidoton, manteli, mantelivoi, nami, nopea, suupala, välipala, vegaani, vegaaniherkku, vegaaninen
Prep Time: 5 minutes
Cook Time: 5 minutes
Tekeytymisaika: 1 hour
Total Time: 1 hour 10 minutes
Servings: 18 annosta
Author: Susanna

Ingredients

  • 2 ½ dl mantelivoita
  • 4 rkl kookosöljyä
  • 3 rkl agavesiirappia
  • ¼ tl vaniljajauhetta tai 1 tl vaniljasokeria
  • ¼ tl karvasmanteliaromia
  • ¼ tl kanelia
  • ¼ tl suolaa
  • 2 rkl mantelilastuja koristeluun

Instructions

  • Vuoraa leipävuoka (25 x 11 cm) tai muu pieni uunivuoka leivinpaperilla.
  • Laita pieneen kattilaan mantelivoi, kookosöljy, agavesiirappi, vaniljajauhe, karvasmanteliaromi, kaneli ja suola. Lämmitä miedolla lämmöllä, kunnes kaikki ainekset ovat sulaneet, ja sekoita tasaiseksi.
  • Kaada taikina vuokaan. Ripottele päälle koristeeksi mantelilastuja.
  • Laita vuoka pakastimeen yhdeksi tunniksi. Kun fudge on valmista, nosta se leivinpaperista varovasti pois vuoasta. Leikkaa fudgesta terävällä veitsellä 18 neliskanttista palaa. Säilytä fudgea kylmässä, mielellään pakastimessa, ja nauti suoraan sieltä käsin.
Did you make this?Mention @keksitaikinavegaani and tag #thecookiedoughvegan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Recipe Rating