Suklaakreemillä kuorrutettu keksikakku

[vegaaninen, gluteeniton]

Amerikkalaisissa suklaahippukekseissä on sitä jotakin. Chocolate chip cookies, ne kiehtovat minua. En ole vielä osannut päättää, onko kyseessä sokerihuuman aiheuttama riippuvuus vai mehevyyden hykerryttävä hyvyys, mutta ihania ne ovat yhtä kaikki. Tämän, kenties jo astetta vakavamman, herkkupakkomielteen seurauksena syntyi myös tämänkertainen resepti: suklaakreemillä kuorrutettu keksikakku.

Suklaakreemillä kuorrutettu keksikakku on kuin valtava suklaahippukeksi

Huomaan aika ajoittain (oikeasti: jatkuvasti) miettiväni, mitä suklaahippukekseiltä maistuvaa voisin seuraavaksi leipoa. Olen kokeillut menestyksekkäästi ja välillä vähemmän menestyksekkäästi satoja reseptejä. Täällä blogissani olen julkaissut ainakin nämä aiheeseen liittyvät reseptit:

Tällä viikolla aloin miettiä cookieilta maistuvan kakun tekoa. Tämä tuli mieleeni siitä, kun minulla täyttyi vastikään Instagramissa 1 000 seuraajan rajapyykki. Jotenkin halusin tätä saavutusta juhlistaa. Aliakselleni uskollisena halusin sen maistuvan keksitaikinalta mutta tilaisuuteen sopivasta näyttävän ja tuntuvan kakulta.

Suklaakreemillä kuorrutettu keksikakku

Niin sai alkunsa suklaakreemillä kuorrutettu keksikakku. Kaikessa yksinkertaisuudessaan se on kuin valtava suklaahippukeksi, joka on leivottu kakuksi. Herkullisuuden maksimoimiseksi se on kuorrutettu runsaalla suklaakreemikerroksella.

Suklaakreemillä kuorrutettu keksikakku

Keksikakun maku on sama kuin amerikkalaiscookieiden. Se on mehevää ja makeaa ja sisältää paljon tummasuklaahippuja. Taikina paistuu uunissa kuohkean ilmavaksi, joten siinä mielessä lopputulos muistuttaa kakkua. Suklaakreemillä kuorrutettu keksikakku on kuin tahmeaa kuivakakkua (vaikka se kai oksymoron onkin). Kerrassaan herkullista siis!

Täysosuma ensiyrittämällä

Ensimmäinen suklaakreemillä kuorrutettu keksikakku meni meillä kuin kuumille kiville! Se oli todella ilahduttavaa varsinkin, kun suunnittelin reseptin aika lailla fiilispohjalta. Reseptin pohjana käytin vaniljakakkuohjettani, johon lisäsin suklaahippukeksien raaka-aineita ja makuja.

Laitoin kakun jääkaappiin, kun olin saanut sen kuorrutettua valmiiksi. Kuopuksemme oli nukkumassa päiväuniaan, ja myös mieheni veti yläkerrassa lonkkaa. Vanhempi tyttäreni pötkötteli sohvalla ja katsoi Netflixistä Pikku Etsiviä.

”Äiti, mä haluan maistaa sitä sun uutta kakkua”, hän sanoi. Ensin pyytävästi, sitten vaativasti.

Yritin pysyä lujana, kun ajatuksenani oli, että kakkua syötäisiin sitten yhdessä iltapäiväkahvin ja -mehun kera. Mutta sitten taivuin tyttäreni pyyntöön; halusinhan tietää, mitä paras tuomarini uuden reseptini arvioisi!

Keksikakkupala lautasella

Hän söi nopeaa vauhtia koko kuvassa näkyvän palan ja pyysi lisää! Niin hyvää kuulemma oli, ettei saanut sanottua mitään. Esikoiseni haarukoi saman tien parempiin suihin melkein neljänneksen kakusta! Niin että kyllä on kakku hyvää.

Päiväunilta alakertaan palautunut mieheni oli sitä mieltä, että kakku oli juuri sopivan makeaa olematta liian makeaa. Sen enempää vatvomatta voi sanoa, että suklaakreemillä kuorrutettu keksikakku oli täysmenestys heti ensiyrittämällä.

Suklaakreemillä kuorrutettu keksikakku syntyy perusraaka-aineista

Suklaakreemillä kuorrutettu keksikakku sisältää melkeinpä vain perusraaka-aineita:

  • vehnäjauhoa – Tällä kertaa käytin aivan tavanomaisia, puolikarkeita vehnäjauhoja, mutta resepti sopii myös keliaakikolle, kun korvaa ne gluteenittomalla jauhoseoksella.
  • hienoasokeria
  • intiaanisokeria eli täysruokosokeria – Tämä tuo taikinaan väriä ja makuun syvyyttä, mutta sen sijaan voi myös huoletta käyttää lisää hienoasokeria.
  • suolaa
  • ruokasoodaa
  • mantelijuomaa – Pidän Alpron makeuttamattomasta mantelijuomasta, johon ei ole lisätty lainkaan sokeria. Sen sijaan siinä on kalsiumia sekä B- ja D-vitamiineja. Se maistuu minusta todella hyvältä, mutta pidän mantelista muutenkin. Reseptiin käy kuitenkin mikä tahansa muukin kasvipohjainen maitojuoma, esimerkiksi kaura- tai soijajuoma.
  • vaniljauutetta – Käytän amerikkalaisen Simply Organic -merkin vaniljauutetta, jota olen tilannut iHerb-verkkokaupasta. Suomesta en ole onnistunut löytämään kunnollista vaniljauutetta. Toki vaniljaa voi uuttaa itsekin vaniljatangosta, tai uutteen voi korvata kokonaan vaniljasokerilla.
  • rypsiöljyä
  • omenasiiderietikkaa
  • tummasuklaahippuja – Myös tämän reseptin toteutin Pirkka-tummasuklaahipuilla. Suklaahippujen etuna on, että niitä on siistimpi käyttää kuin paloiteltua suklaata. Ne eivät murene leikkuulaudalle eivätkä liukene taikinaan. Maussa ei toki ole mitään eroa, joten tavallinen tumma suklaa pieniksi kuutioiksi paloiteltuna käy siinä missä hiputkin.
Suklaakreemillä kuorrutettu keksikakku

Suklaakreemi on tavallinen voi-tomusokerikuorrute veganisoituna. Siihen tulee:

  • laktoositonta margariinia – Tällä kertaa meillä oli leivontamargariini päässyt loppumaan, joten käytin laktoositonta sinistä Keijua. Valinta oli itse asiassa todella hyvä, koska leivälle tarkoitettu levite on paljon margariinia pehmeämpää. Niinpä se toimi erinomaisesti tässä kuorrutteessa, koska se oli helppo vispata haarukalla kuohkeaksi.
  • vaniljauutetta – katso yllä
  • tomusokeria
  • kaakaojauhetta – Käytin Van Houtenin tummaa kaakaojauhetta, mutta raakakaakaojauhe käy myös. Kuorrutteesta tulee silloin asteen vaaleampaa.
Keksikakku ihanalla suklaakreemillä

Näistä aineksista on suklaakreemillä kuorrutettu keksikakku tehty. Helppoa, hyvää ja niin ihanaa! Kerro alla kommenteissa, Instagramissa tai Facebookissa, jos kokeilet tätä reseptiä.


Suklaakreemillä kuorrutettu keksikakku

Suklaakreemillä kuorrutettu keksikakku

Tämä vegaaninen kakku on cookiefanin unelmien täyttymys! Se on kuin valtava suklaahippukeksi leivottuna kakuksi. Keksikakun kuohkeaa ja mehevää ihanuutta täydentää kunnon kerros suklaakreemiä, joka syntyy muutamassa minuutissa mutta tekee herkutteluhetkestä vielä juhlavamman.
No ratings yet
Print Pin Rate
Course: Dessert
Cuisine: American, Vegan
Keyword: amerikan cookiet, amerikkalainen, cookie, cookie dough, cookiekakku, ei jalostettua sokeria, kaakaojauhe, keksi, keksikakku, keksit, keksitaikina, laktoositon, maidoton, mantelijuoma, mantelimaito, margariini, omenasiiderietikka, rypsiöljy, suklaahippu, suklaahiput, tomusokeri, tummasuklaa, tummasuklaahippu, vaniljauute, vegaani, vegaaniherkku, vegaanijälkiruoka, vegaaninen, vehnäjauho
Prep Time: 15 minutes
Cook Time: 30 minutes
Total Time: 45 minutes
Servings: 10 annosta
Author: Susanna

Ingredients

  • 3 dl vehnäjauhoa tai gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 dl hienoasokeria
  • ¾ – 1 dl intiaanisokeria
  • tl suolaa
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 ¾ dl mantelijuomaa tai muuta kasvipohjaista juomaa
  • 1 ½ tl vaniljauutetta
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl omenasiiderietikkaa
  • 1 dl tummasuklaahippuja

Suklaakreemi

  • 60 ml laktoositonta margariinia esim. sinistä Keijua
  • 1 tl vaniljauutetta
  • 1 ½ dl tomusokeria
  • ½ dl kaakaojauhetta

Instructions

  • Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuoan (20 – 22 cm) pohja leivinpaperi ja voitele laidat kevyesti margariinilla.
  • Mittaa isoon kulhoon jauhotsokerit, suola ja ruokasooda ja sekoita hyvin. Lisää mantelijuoma, vaniljauute, rypsiöljy ja omenasiiderietikka. Sekoita vain sen verran, että kaikki ainekset ovat sekoittuneet keskenään. Lisää tummasuklaahiput ja kääntele taikina tasaiseksi.
  • Kaada taikina uunivuokaan ja paista uunin keskitasossa 30 minuuttia.
  • Anna jäähtyä täysin. Poista kakku vuoasta vasta, kun se on kokonaan jäähtynyt. Siirrä kakku tarjoiluvadille.
  • Valmista suklaakreemi: Laita huoneenlämpöinen margariini pieneen kulhoon. Sekoita haarukalla kuohkeaksi. Lisää vaniljauute ja sekoita tasaiseksi. Sihtaa kulhoon ½ dl tomusokeria ja kaakaojauhe ja sekoita hyvin. Lisää tomusokeria ½ dl kerrallaan, kunnes kreemi on pehmeää ja tasaista, muttei liian paksua. Lusikoi kreemi kakun päälle ja levitä varovasti veitsellä tasaiseksi kuorrutteeksi. Koristele lopuksi haluamallasi tavalla, esimerkiksi pakastekuivatuilla vadelmilla ja kookoslastuilla.
  • Herkuttele! Kakku säilyy jääkaapissa useita päiviä mutta tulee todennäköisimmin sitä ennen syödyksi!
Did you make this?Mention @keksitaikinavegaani and tag #thecookiedoughvegan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Recipe Rating