Vegaanisella Nutellalla täytetyt keksimuffinssit

[vegaaninen, vehnätön, gluteeniton]

Alkuperäinen ajatukseni oli paistaa syötävästä keksitaikinasta periamerikkalaisia, sitkeän pehmeitä keksejä ja täyttää ne vähemmän periamerikkalaisella vegaanisella hasselpähkinä-suklaalevitteellä, jota olin juuri tehnyt pari purkillista jääkaappiimme. Suunnitelma kehittyi kuitenkin toisenlaiseksi, kun astiakaappia ehkäpä vuodenvaihteen kunniaksi siivotessani käteeni osui perinteikkään, Hollywoodin Sunset Stripillä sijaitsevan Rainbow Bar & Grillin musta shottilasi. Idea oli syntynyt: seuraavaksi uunissamme paistuisivatkin vegaanisella Nutellalla täytetyt keksimuffinssit.

Pyörittelisin keksitaikinasta isoja palloja, jotka paistaisin uunissa. Tekisin lasilla kuhunkin kunnollisen painauman, johon lusikoisin runsaasti kotitekoista vegaanista Nutellaa. Voilà! Parhaasta keksitaikinareseptistä ja hurmaavasta hasselpähkinä-suklaalevitteestä ei voi tulla muuta kuin priimaa. Ja juuri sitä vegaanisella Nutellalla täytetyt keksimuffinssit ovat.

Nutella-keksimuffinssit valmistumassa, painauma shottilasilla

Vegaanisella Nutellalla täytetyt keksimuffinssit tekevät tilaa mielikuvitukselle

Tarvitset siis vain annoksen uunikelpoista keksitaikinaa, vegaanista Nutellaa, muffinssivuoan, pienen lasin tai lasipurnukan ja ehkä ripauksen mielikuvitusta.

Mielikuvituksella tarkoitan sitä, että voit tehdä Nutella-keksimuffinsseja periaatteessa mistä tahansa keksireseptistä. Valitse oma suosikkisi. Ja jos suklaa on juttusi, lisää taikinaan suklaahippuja tai -paloja.

Minä tein tällä kertaa lisukkeettoman taikinan. Pidän suklaasta valtavasti, mutta tymäkkä vegaaninen Nutella täytti tällä kertaa kaakaokiintiöni.

Vegaanisella Nutellalla täytetyt keksimuffinssit

Pari muutakin muutosta tein sellaisenaan syötävän suklaahippukeksitaikinan reseptiin: lisäsin ruokasoodaa kohottamaan taikinaa ja maissitärkkelystä parantamaan sen sitkoa. En tosin tiedä, onko muutos valmiissa muffinsseissa merkittävä, sillä erinomaisia keksejä on paistunut syötäväksi aiotusta keksitaikinastakin!

Vegaanisella Nutellalla täytetyt keksimuffinssit

Vegaanisella Nutellalla täytetyt keksimuffinssit onnistuvat ongelmitta myös gluteenittomina. Vehnäjauhojen sijaan reseptissä voi käyttää kaurajauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta. Jos käytät kaurajauhoja, taikinasta tulee herkästi toivottua kuivakampaa, ikään kuin liitumaista. Joudut todennäköisesti lisäämään vielä yhden tai kaksi ruokalusikallista kasvijuomaa, mutta lisää sitä varovasti, ettei taikinasta tulee vahingossa liian vetelää. Jos taas valitset gluteenittoman jauhoseoksen, jauhoja menee todennäköisesti vehnäjauhoja enemmän, jotta taikina pysyy koossa ihanteellisesti.

Jos jostain syystä haluat nauttia Nutella-keksimuffinssit ilman perusvehnäjauhoja, mutta tarvetta gluteenittomuudelle ei ole, suosittelen kokeilemaan spelttijauhoa. Siinä on paljon vegaanille tärkeitä B-vitamiineja, joita keho tarvitsee aineenvaihdunnan ja hermoston toiminnassa. Speltti sisältää runsaasti laadukasta proteiinia, kuitua sekä kivennäis- ja hivenaineita sekä tehostaa aineenvaihduntaa.

Nyt kun Nutella-keksimuffinssit on keksitty, mitä seuraavaksi?

Siinä kysymys, jonka laitan mietintämyssyyni.

Ensimmäisenä nautin kuitenkin näistä vastavalmistamistani herkuista, sillä vegaanisella Nutellalla täytetyt keksimuffinssit ovat parhaimmillaan uuninlämpiminä. Maussa lempeän sitkeät amerikkalaiskeksit yhdistyvät tummanpuhuvaan, pähkinäiseen suklaatahnaan juuri oikealla tavalla. Nutella-keksimuffinssit ovat kerrassaan täydellisiä, täyttäviä ja täyteläisiä.

Nam.

Mutta kehittelytyö on käynnissä. Seuraavaksi valmistan ehkä jotakin pienempää, yhdeksi suupalaksi kelpaavaa. Tai laitan täytteeksi toista pähkinä- tai suklaalevitettä. Niin tai sitten koristelen nämä namupalat vielä kuppikakkukuorrutteella. Eikä huono idea olisi myöskään se, että kehittäisin jonkin vähäsokerisemman tai miksei kokonaan sokerittoman, jälkiruokailun sijaan välipalaksi soveltuvan vaihtoehdon.

Hmm. Palaan asiaan! (Sitä ennen siemaisen muutaman tällaisen taikina-Nutella-cocktailin.) Jos kokeilet tätä reseptiä, laita Instagramiin kuva omista tuotoksistasi ja tägää #keksitaikinavegaani julkaisuusi. Äläkä unohda seurata minua Instagramissa.


Vegaanisella Nutellalla täytetty keksikuppi

Nutella-keksimuffinssit

Mitä tulee, kun yhdistetään keksitaikinaa, tummaa suklaata ja paahdettuja hasselpähkinöitä? Kotitekoisella, vegaanisella Nutellalla täytettyjä keksimuffinssejapa tietenkin eli makeaa mahan täydeltä!
5 from 1 vote
Print Pin Rate
Course: Dessert, Snack
Cuisine: American, Vegan
Keyword: amerikkalainen, fariinisokeri, hasselpähkinä, hassepähkinälevite, helppo, herkku, herkullinen, jälkiruoka, keksi, keksikuppi, keksitaikina, laktoositon, maidoton, margariini, muffinssivuoka, nopea, Nutella, tumma suklaa, vegaani, vegaaniherkku, vegaaninen
Prep Time: 15 minutes
Cook Time: 12 minutes
Total Time: 27 minutes
Servings: 12 annosta
Author: Susanna

Equipment

  • Sähkövatkain

Ingredients

  • 3 dl vehnäjauhoa tai gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 2 tl maissitärkkelystä
  • 170 g vegaanista margariinia Pirkka tai Sunnuntai
  • 4 rkl kasvijuomaa
  • 2 ¼ dl fariinisokeria
  • ¾ dl ruoko-, kookos- tai hienoa sokeria
  • ½ tl vaniljajauhetta tai 1 rkl vaniljasokeria
  • 2 dl vegaanista Nutellaa linkki reseptiin artikkelissa yllä

Instructions

  • Voitele muffinssivuoka kevyesti margariinilla tai öljyllä. Laita uuni kuumenemaan 190 asteeseen.
  • Sekoita pienehkössä kulhossa jauhot, suola, ruokasooda ja maissitärkkelys.
  • Sekoita isommassa kulhossa margariini, kasvijuoma, sokerit ja vanilja. Vatkaa tasaisen kuohkeaksi sähkövatkaimella.
  • Lisää taikinaan noin puolet jauhoista ja sekoita puuhaarukalla tasaiseksi. Lisää loput jauhot ja sekoita taikina valmiiksi esimerkiksi nuolijalla.
  • Jaa ison lusikan tai jäätelökauhan avulla taikina 12 palloon. Pyörittele ne käsissä tasaiseksi ja aseta muffinssivuokaan. Älä litistä taikinapalloja vielä tässä vaiheessa.
  • Paista palloja uunin keskitasossa n. 10 – 12 minuuttia tai kunnes niiden pinta on muuttunut kullanruskeaksi. Nosta muffinssivuoka uunista ja paina välittömästi kunkin pallon keskelle kuoppa pienen lasin tai lasipurkin pohjalla. Etsi sopivankokoinen lasi valmiiksi käden ulottuville paistamisen aikana!
  • Lusikoi painaumiin 1 rkl jääkaappikylmää vegaanista Nutellaa. Lämmetessään se pehmenee niin, että sen saa levitettyä painaumiin. Muffinssivuoan voi tarvittaessa laittaa vielä hetkeksi uunin jälkilämpöön, jotta levite sulaa lusikalla tai pienellä nuolijalla tasoitettavaksi.
  • Anna jäähtyä 15 – 20 minuuttia ja herkuttele! Nämä keksimuffinssit ovat parhaimmillaan suussa sulavan lämpiminä, mutta maistuvat kylminäkin. Säilytä jääkaapissa ilmatiiviissä astiassa tai pakasta odottamattomien vieraiden varalta.
Did you make this?Mention @keksitaikinavegaani and tag #thecookiedoughvegan!

Yksi vastaus artikkeliin “Vegaanisella Nutellalla täytetyt keksimuffinssit”

  1. 5 stars
    Nää olivat kyllä niin hyviä, että kaupan suklamuffinssit häviävät 100-0 :-). Tuo nutellatäyte oli täydellistä. Kiitos reseptistä ja maistiaisista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Recipe Rating