Go Back
+ servings

Kasvipohjainen levite

Margariinin lailla käyttäytyvä ja käytettävä levite, joka toimii yhtä lailla leivonnassa kuin leivän päällä.
No ratings yet
Print Pin
Course: Side Dish
Cuisine: Vegan
Keyword: ainesosa, leipä, leivonta, levite, lisäaineeton, raaka-aine, vegaani, vegaaninen
Prep Time: 10 minutes
Total Time: 10 minutes
Servings: 3 dl
Author: Susanna

Equipment

  • Tehosekoitin tai blender

Ingredients

  • 1,2 dl mantelijauhoa
  • 1 ½ dl kaurajuomaa tai muuta miedonmakuista kasvijuomaa
  • 2 tl ravintohiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 1/8 tl kurkumajauhetta
  • 1 tl omenaviinietikkaa
  • 60 ml rypsiöljyä tai oliiviöljyä, jos sen maku miellyttää
  • 2,4 dl huoneenlämpöistä raffinoitua kookosöljyä

Instructions

  • Laita mantelijauho, kaurajuoma, ravintohiiva, suola, kurkuma ja omenaviinietikka tehosekoittimeen tai blenderiin ja sekoita mahdollisimman tasaiseksi. Tehokas laite sekoittaa ainesosat nopeasti. Yleensä 1 - 2 minuuttia riittää. Huolehdi silti siitä, ettei seos kuumene liikaa, sillä siinä tapauksessa sen rakenne voi alkaa kärsiä.
  • Lisää kannuun pehmeä raffinoitu kookosöljy ja rypsiöljy. Rypsiöljyn sijaan voit käyttää tavallista tai neitsytoliiviöljyä. Neitsytoliiviöljy antaa levitteelle oman ominaismakunsa. Huomaa, että neitsytkookosöljy ei sovellu käytettäväksi tässä reseptissä. Sekoita täydellä teholla, kunnes seos on ilmavan tasaista. Hyvällä tehosekoittimella tähän ei mene minuuttia kauempaa.
  • Kaada seos kannelliseen astiaan ja siirrä jääkaappiin. Säilyttämiseen sopii erinomaisesti esimerkiksi pienehkö, matala vuoka tai lasipurkki. Levitteen kiinteytymiseen menee astiasta riippuen muutama tunti. Korkeammassa purkissa jäähtyminen kestää luonnollisesti kauemmin. Mantelijauhon ansiosta levite tosin pysyy käsiteltävänä melkein missä tahansa purnukassa, sillä se pysyy kylmänäkin kohtalaisen pehmeänä. Sitä voi levittää leivän päälle suoraan jääkaapista otettuna.
Did you make this?Mention @keksitaikinavegaani and tag #thecookiedoughvegan!