Go Back
+ servings
Kokonaisista manteleista tehty mantelivoi; Almond butter from whole almonds

Mantelivoi

Jokaisen itseään arvostavan vegaanin perusraaka-aine! Maistuu niin paahtoleivällä, mokkaruuduissa kuin keksitaikinoissa.
No ratings yet
Print Pin
Course: Side Dish
Cuisine: Vegan
Keyword: ainesosa, amerikkalainen, gluteeniton, herkku, kaneli, kotitekoinen, leivonta, leivonta-ainesosa, levite, lisäaineeton, mantelit, pähkinä, pähkinävoi, perusraaka-aine, sokeriton, suola, terveellinen, vegaani, vegaaninen, voi
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 10 minutes
Total Time: 20 minutes
Servings: 22
Calories: 98kcal
Author: Susanna

Equipment

  • Tehosekoitin

Ingredients

  • 500 g kokonaisia raakoja manteleita
  • tl suolaa haluttaessa
  • ¼ tl kanelia haluttaessa

Instructions

  • Lämmitä uuni 180 asteeseen. Levitä mantelit tasaisesti leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paahda niitä uunissa 10 minuutin ajan.
  • Anna manteleiden jäähtyä pellillä n. 15 minuutin ajan. Tarkista näppituntumalla, että ne ovat jäähtyneet suunnilleen kädenlämpöisiksi. Jos ne tuntuvat vielä kuumilta, odota jokunen minuutti pidempään.
  • Siirrä mantelit tehosekoittimeen. Tämä resepti edellyttää korkealaatuisen ja -tehoisen tehosekoittimen käyttöä. Muussa tapauksessa vaarana on, että laite hyytyy puolitiessä sekoitusta.
  • Käynnistä tehosekoitin ja sekoita manteleita täydellä teholla minuutin jaksoissa. Puhdista välissä nuolijalla kannun seinät. Ensin mantelit murskautuvat, sitten niistä alkaa muodostua jauhomuhkuroita ja lopulta sekoittaminen puristaa öljyn esiin. Siinä vaiheessa mantelivoi on sileää, nestemäistä ja kiiltävää. Hyvällä tehosekoittimella mantelivoi on valmista 3–5 minuutissa.
  • Kun mantelivoi alkaa näyttää valmiilta, lisää halutessasi suolaa ja kanelia. Maun mukaan voit käyttää muitakin lisukkeita, esimerkiksi vaahtera- tai agavesiirappia, vaniljaa tai inkivääriä. Sekoita vielä hetki, jotta lisukkeet sekoittuvat tasaisesti. Lisukkeet ovat valinnaisia, sillä mantelivoi on erittäin herkullista myös täysin ilman lisukkeita.
  • Kaada mantelivoi ilmatiiviiseen, kannelliseen lasipurkkiin. Jätä kansi auki ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Laita sitten jääkaappiin, jossa mantelivoi säilyy helposti useita viikkoja.

Nutrition

Serving: 16g | Calories: 98kcal | Carbohydrates: 3g | Protein: 3g | Fat: 9g | Saturated Fat: 1g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 5g | Sodium: 1mg | Potassium: 120mg | Fiber: 2g | Sugar: 1g
Did you make this?Mention @keksitaikinavegaani and tag #thecookiedoughvegan!