Go Back
+ servings
Terveelliset banaani-mantelienergiapatukat

Banaani-mantelienergiapatukat

Gluteenitonta, sokeritonta ja vegaanista voimaa arkeen näistä maukkaista energiapatukoista. Ne saavat luonnollisen makeutensa banaanista ja taatelista, ja rousketta suuhun tulee mantelirouheesta ja auringonkukansiemenistä. Paljon kuitua, hyviä rasvoja ja proteiinia ilman sokerin tuottamaa virtapiikkiä. Kokeile!
No ratings yet
Print Pin
Course: Breakfast, Snack
Cuisine: Vegan
Keyword: aamiaispatukka, aamupala, auringonkukansiemen, banaani, gluteeniton, gluteeniton kaurahiutale, jauhoton, kardemumma, kaurahiutale, laktoositon, lisäaineeton, maidoton, manteli, mantelivoi, öljytön, palmuöljytön, patukka, sokeriton, taateli, terveellinen, välipala, vanilja, vegaani, vegaaninen, vegaaninen herkku resepti, vegaaniresepti, vegaanivälipala
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 30 minutes
Servings: 8 annosta
Author: Susanna

Ingredients

  • 2 ylikypsää banaania
  • 1 ⅕ dl mantelivoita tai muuta pähkinävoita
  • ¼ tl kardemummaa
  • ¼ tl vaniljajauhetta valinnainen
  • 2 ½ dl gluteenittomia kaurahiutaleita
  • ½ dl pilkottuja pehmeitä taateleita tai rusinoita
  • dl karkeasti rouhittuja manteleita tai maapähkinöitä
  • dl auringonkukansiemeniä tai hampunsiemeniä

Instructions

  • Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa pieni leipävuoka (n. 25 x 11 cm) leivinpaperilla.
  • Paloittele banaanit keskikokoiseen kulhoon ja soseuta ne tavallisella haarukalla. Soseeseen saa jäädä pieniä paloja eli sen ei tarvitse olla täysin sileää. Lisää kulhoon mantelivoi, kardemumma, vanilja ja halutessasi muita mausteita maun mukaan. Sekoita hyvin.
  • Lisää kaurahiutaleet, paloitellut taatelit, rouhitut mantelit ja auringonkukansiemenet ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja levitä nuolijalla tasaiseksi. Paista patukoita uunin keskitasolla 25 - 30 minuuttia tai kunnes reunat alkavat hiukan tummua.
  • Anna paistoksen jäähtyä täysin, ennen kuin leikkaat sen patukoiksi. Jäähtymiseen menee yhdestä kahteen tuntia. Patukat säilyvät ilmatiiviisti pakattuna huoneenlämmössä viikon, jääkaapissa kuukauden ja pakastimessa jopa puoli vuotta.
Did you make this?Mention @keksitaikinavegaani and tag #thecookiedoughvegan!