Go Back
+ servings
Banaani-maapähkinävoipalat; Banana Peanut Butter bars

Banaani-maapähkinävoipalat

Näissä terveellisissä jälkiruokapaloissa on runsaasti pehmeän jähmeää makua. Helppoa, herkullista ja niin hyvää!
No ratings yet
Print Pin
Course: Dessert, Snack
Cuisine: American, Vegan
Keyword: banaani, banaanijälkiruoka, banaanisose, ei jalostettua sokeria, ei lisättyä sokeria, erytritoli, gluteeniton, gluteeniton kaurajauho, helppo resepti, helppo vegaaninen resepti, jauhettu erytritoli, kaurajauho, maapähkinä, maapähkinävoi, maapähkinävoiresepti, mantelijuoma, palmuöljytön, proteiinijauhe, ruokasooda, soijaton, terveellinen, vanilja, vaniljauute, vegaani, vegaaninen
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 15 minutes
Total Time: 25 minutes
Servings: 12 palaa
Calories: 128kcal
Author: Susanna

Ingredients

  • ½ banaani soseutettuna
  • 2 dl maapähkinävoita
  • 1 tl vaniljauutetta
  • ¾ dl gluteenitonta kaurajauhoa
  • 2 rkl proteiinijauhetta
  • 1 dl erytritolia tavallista tai jauhettua
  • 1 ¼ tl ruokasoodaa
  • tl suolaa
  • 2 rkl mantelijuomaa

Koristeeksi

  • banaaniviipaleita, tummasuklaahippuja tai maapähkinärouhetta valinnainen

Instructions

  • Kytke uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Vuoraa pieni (16 x 20 cm) uunivuoka valmiiksi leivinpaperilla.
  • Soseuta puolikas banaani pienessä kulhossa. Säästä toinen puolikas koristelua varten. Lisää kulhoon maapähkinävoi ja vaniljauute. Jos maapähkinävoi on hyvin jähmeää, lämmitä sitä muutaman sekunnin ajan mikrossa. Siten se sekoittuu paremmin.
  • Sekoita erillisessä pienessä astiassa kaurajauho, proteiinijauhe, erytritoli, ruokasooda ja suola. Lisää jauhoseos taikinaan. Taikina vaikuttaa aluksi todella paksulta mutta pehmenee sekoitettaessa.
  • Lisää mantelijuoma ja sekoita tasaiseksi. Kaavi taikina uunivuokaan ja levitä koko alalle painelemalla, esimerkiksi leivinpaperinpalaa apuna käyttäen.
  • Koristele paistos banaaniviipaleilla, tummasuklaahipuilla tai maapähkinärouheella. Paista n. 15 minuuttia tai kunnes reunat alkavat saada hieman väriä. Anna jäähtyä ainakin puoli tuntia, sillä banaani-maapähkinäpalat jähmettyvät jäähtyessään lisää.
  • Leikkaa 12 palaan ja herkuttele!

Nutrition

Serving: 30g | Calories: 128kcal | Carbohydrates: 9g | Protein: 5g | Fat: 9g | Saturated Fat: 2g | Sodium: 38mg | Potassium: 149mg | Fiber: 2g | Sugar: 2g | Calcium: 11mg | Iron: 1mg
Did you make this?Mention @keksitaikinavegaani and tag #thecookiedoughvegan!