Go Back
+ servings
Vegaaniset käänteisblondiet; Inside out vegan blondies

Vegaanin nurinkuriset blondiet

Nämä mehevät, "väärin päin" tehdyt blondiet ovat maapähkinävoinapeilla maustettuja brownieita. Niissä vaalean tilalla on suklaisen tummaa taikinaa, ja kotona tehdyt maapähkinävoihiput korvaavat suklaasattumat. Sulaa ihanuutta!
5 from 1 vote
Print Pin
Course: Dessert
Cuisine: American, Vegan
Keyword: Amerikan herkku, amerikkalainen, banaanisose, blondie, brownie, gluteeniton, gluteeniton jauhoseos, helppo vegaaninen resepti, herkkuresepti, jälkiruoka, kaakaojauhe, keitetty kahvi, kookossokeri, laktoositon, maapähkinävoi, maapähkinävoihippu, maidoton, mehevät browniet, ruokasooda, rypsiöljy, vanilja, vaniljauute, vegaani, vegaaninen
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 15 minutes
Total Time: 25 minutes
Servings: 12 palaa
Calories: 172kcal
Author: Susanna

Ingredients

  • 1 ½ dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
  • 1 ½ dl kookossokeria
  • 1 dl makeuttamatonta kaakaojauhetta
  • ½ tl ruokasoodaa
  • ¼ tl suolaa
  • ½ banaani soseutettuna
  • ½ dl keitettyä, jäähtynyttä kahvia
  • ½ dl rypsiöljyä
  • 1 tl vaniljauutetta
  • 1 ½ dl maapähkinävoihippuja

Instructions

  • Valmista maapähkinävoihiput erillisen ohjeen mukaan.
  • Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vuoraa n. 16 x 20 cm uunivuoka leivinpaperilla niin, että se tulee reilusti yli reunoista. Voitele leivinpaperi kevyesti rypsiöljyllä.
  • Laita jauhot, kookossokeri, kaakaojauhe, ruokasooda ja suola isossa kulhossa ja sekoita hyvin.
  • Lisää soseutettu banaani, jäähtynyt kahvi, rypsiöljy ja vaniljauute. Sekoita taikina tasaiseksi. Kääntele lopuksi mukaan maapähkinävoihiput. Säästä pari ruokalusikallista hippuja päälle painettavaksi.
  • Kaavi taikina uunivuokaan ja levitä tasaiseksi. Painele päälle koristeeksi loput maapähkinävoihipuista. Paista nurinkurisia blondieita uunin keskitasossa 15 minuuttia tai kunnes reunat ovat jähmettyneet mutta paistos näyttää keskeltä vielä hieman raa'alta. Malta olla paistamatta liian pitkään, jotta lopputulos olisi mahdollisimman mehevä.
  • Anna jäähtyä vähintään tunnin. Nurinkuriset blondiet voi myös laittaa yöksi jääkaappiin ja nauttia vasta seuraavana päivänä (jos odottaminen ei tunnu mahdottomalta!). Nosta paistos leivinpaperin reunoista leikkuulaudalle ja leikkaa 12 palaan. Tarjoile ja nauti! Ilmatiivissä astiassa nämä leivonnaiset säilyvät jääkaapissa n. viikon ajan.

Nutrition

Serving: 50g | Calories: 172kcal | Carbohydrates: 25g | Protein: 3g | Fat: 6g | Saturated Fat: 1g | Sodium: 46mg | Potassium: 145mg | Fiber: 4g | Sugar: 9g | Calcium: 18mg | Iron: 2mg
Did you make this?Mention @keksitaikinavegaani and tag #thecookiedoughvegan!