Go Back
+ servings
Veganisoitu klassinen omenapiirakka; Veganized classic apple pie

Veganisoitu klassinen omenapiirakka

Kirpakan makeasta omenapiirakasta alkusyksyn tunnistaa. Se tuoksuu ja maistuu ihanalta, eikä valmistaminen ole vaikeaa. Tämä resepti versioi Kotitalous 7 -oppikirjan klassikkopiirakan vegaanisena.
No ratings yet
Print Pin
Course: Dessert
Cuisine: Classic, Finnish, Vegan
Keyword: aquafaba, gluteeniton jauhoseos, helppo vegaaninen resepti, jälkiruoka, kaneli, klassikko, klassiset reseptit, kookosöljy, kookossokeri, laktoositon, leivinjauhe, maidoton, omenasiiderietikka, palmuöljytön, piirakka, piiras, ruokasooda, soijagurtti, soijajogurtti, vaahterasiirappi, vegaani, vegaanijälkiruoka, vegaaninen, vegaaninen jälkiruoka, veganisoitu, veganisoitu resepti, vehnäjauho
Prep Time: 20 minutes
Cook Time: 30 minutes
Total Time: 50 minutes
Servings: 8 palaa
Calories: 325kcal
Author: Susanna

Ingredients

  • 2 ½ dl vehnä- tai spelttijauhoa tai gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ½ tl ruokasoodaa
  • 1 ½ dl kookossokeria tai hienoasokeria
  • 2 dl maustamatonta soija- tai kaurajogurttia
  • ¾ dl sulatettua kookosöljyä
  • 3 rkl aquafabaa eli kikherneiden lientä
  • ½ tl vaniljauutetta

Pinnalle:

  • 10 pientä omenaa
  • 1 tl kanelia
  • 2 rkl vaahterasiirappia

Instructions

  • Kytke uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele piirakkavuoka margariinilla tai paistospraylla.
  • Sulata kookosöljy vesihauteessa.
  • Poista omenista siemenkota. Viipaloi ja pilko ne pieniksi kuutioiksi. Laita ne suureen kulhoon. Lisää kaneli ja vaahterasiirappi ja sekoita, kunnes mausteet ovat levinneet omenoihin tasaisesti.
  • Mittaa toiseen suureen kulhoon jauholeivinjauheruokasooda ja kookossokeri ja sekoita puuhaarukalla. Lisää kulhoon soijajogurtti, sulanut kookosöljy, aquafaba ja vaniljauute. Sekoita taikina tasaiseksi.
  • Kaada taikina vuokaan. Kaada pinnalle omenatäyte ja levitä tasaiseksi. Jätä reunoilta n. ½ cm taikinaa näkyviin.
  • Paista piirakkaa uunin keskitasossa 30–35 minuuttia.
  • Anna jäähtyä 30 minuuttia, ennen tarjoilemista. Reseptillä tulee 8 hyvänkokoista piirakkapalaa. Piirakka säilyy jääkaapissa mehevänä ainakin viikon ja huoneenlämmössäkin muutaman päivän.

Nutrition

Serving: 100g | Calories: 325kcal | Carbohydrates: 57g | Protein: 5g | Fat: 11g | Saturated Fat: 8g | Sodium: 66mg | Potassium: 235mg | Fiber: 6g | Sugar: 26g | Vitamin A: 61IU | Vitamin C: 9mg | Calcium: 54mg | Iron: 1mg
Did you make this?Mention @keksitaikinavegaani and tag #thecookiedoughvegan!