Go Back
+ servings
Maapähkinällä täytetyt täydelliset browniet; Perfect Peanut Butter-stuffed brownies

Maapähkinävoilla täytetyt browniet

Suklaan ja maapähkinävoin yhdistelmä toimii aina – niin tässäkin! Mahtavan jähmeän pureskelutuntuman tarjoavat browniet ovat täynnä makeaa, runsasta makua, joka hakee vertaistaan.
5 from 1 vote
Print Pin
Course: Dessert, Snack
Cuisine: American, Vegan
Keyword: Amerikan herkku, amerikkalainen, aquafaba, brownie, hienosokeri, jälkiruoka, jälkiruokaresepti, kaakaojauhe, kasvijuoma, kasvipohjainen, laktoositon, laktoositon margariini, maapähkinävoi, maidoton, mantelijauho, mantelijuoma, raakakaakao, suklaahiput, tomusokeri, tumma suklaa, tummasuklaahippu, vanilja, vanilja-aromi, vaniljauute, vegaani, vegaaniherkku, vegaanijälkiruoka, vegaaninen, vegaaninen suklaa, vehnäjauho
Prep Time: 30 minutes
Cook Time: 35 minutes
Total Time: 1 hour 5 minutes
Servings: 16 brownies
Calories: 403kcal
Author: Susanna

Ingredients

Brownietaikina

  • 115 g laktoositonta margariinia
  • 225 g tummaa suklaata
  • 1 ⅓ dl aquafabaa eli kikherneiden lientä
  • 2 ⅖ dl hienoasokeria
  • ½ tl suolaa
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2 ⅖ dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
  • dl tummaa kaakaojauhetta

Maapähkinävoitäyte

  • 2 ⅖ dl maapähkinävoita
  • 2 ⅔ dl tomusokeria
  • 2 rkl makeuttamatonta mantelijuomaa

Suklaakuorrutus

  • 250–275 g tummasuklaahippuja tai tummaa leivontasuklaata
  • 2 rkl makeuttamatonta mantelijuomaa

Instructions

  • Kytke uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vuoraa n. 20 x 20 cm:n kokoinen uunivuoka alumiinifoliolla reunojen yli saakka.
  • Valmista maapähkinävoitäyte. Annostele maapähkinävoi pieneen kulhoon, lisää muut ainekset ja sekoita. Jos täyte tuntuu liian murealta, lisää enemmän mantelijuomaa. Jos täyte on hyvin nestemäistä, lisää vielä tomusokeria. Painele täyte tasaiseksi leivinpaperilla vuorattuun, uunivuokaa hieman pienempään astiaan. Laita jääkaappiin jähmettymään.
  • Valmista browniet. Laita margariini ja tumma suklaa pieneen kattilaan ja sulata matalalla lämmöllä kokonaan nestemäiseksi. Lisää aquafaba ja sekoita tasaiseksi. Lisää sitten sokeri, vaniljasokeri ja suola. Lävistä vehnäjauhot ja kaakaojauhe lävikön läpi ja sekoita taikina puuhaarukalla tasaiseksi. Taikinasta kuuluu tulla melko paksua.
  • Kokoa browniet. Levitä puolet brownietaikinasta uunivuoan pohjalle. Ota maapähkinävoitäyte jääkaapista ja liu'uta se leivinpaperin avulla taikinan päälle. Aseta se kevyesti painelemalla tasaisesti paikoilleen. Levitä päällimmäiseksi loppu brownietaikina.
  • Paista brownieita uunin keskitasossa 35–40 minuuttia. Tarkista kypsyys uunivuoan keskikohdasta hammastikulla. Anna jäähtyä sen aikaa, kun valmistat suklaakuorrutteen.
  • Valmista suklaakuorrutus. Sulata tummasuklaa(hiput) matalalla lämmöllä pienessä kattilassa. Kun suklaa on sulanut kokonaan, siirrä kattila sivuun liedeltä. Sekoita mantelijuoma suklaaseen. Mantelijuoma jähmettää suklaata. Levitä kuorrutus välittömästi brownieiden päälle. Toimi ripeästi, jottei kuorrute ehdi jähmettyä liikaa ennen levittämistä. Tasoita kuorrute nuolijalla mieluiseksesi ja siirrä browniet pakastimeen tekeytymään 20–30 minuutiksi.
  • Ota uunivuoka pakastimesta ja leikkaa paistos 16 osaan. Browniet ovat valmiita heti herkuteltaviksi!

Nutrition

Serving: 100g | Calories: 403kcal | Carbohydrates: 56g | Protein: 7g | Fat: 18g | Saturated Fat: 7g | Trans Fat: 1g | Sodium: 79mg | Potassium: 268mg | Fiber: 3g | Sugar: 38g | Vitamin A: 1IU | Calcium: 57mg | Iron: 2mg
Did you make this?Mention @keksitaikinavegaani and tag #thecookiedoughvegan!